Dagelijks maakt Bloemisterij 't Kroontje wel een rouwstuk, vaak zelfs meerdere. Het rouwwerk kan gaan van een enkele bloem tot een rouwboeket of bloemstuk. En van rouwstukken in speciale vormen tot bloemen die een hele kist bedekken.

Rouwwerk van 't Kroontje

Iedere opdracht wordt uiteraard met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd. Dat begint al vanaf het eerste contact met de klant. Vaak gaat dat met een gesprekje bij een kopje koffie in een rustig hoekje van onze winkel. Het is mogelijk om een rouwstuk te kiezen uit ons eigen voorbeeldenboek of online. Zo'n voorbeeld kan ook de basis zijn waar we nog persoonlijke wensen aan kunnen toevoegen. Er kan ook een uniek stuk worden besteld, iets dat heel persoonlijk is als afscheidsgroet aan de overledene.

De tekst gaat hieronder verder.

Bijzonder rouwstuk

Onlangs kregen wij van 't Kroontje een bijzonder verzoek. Familie* van een overleden, nog jonge man wilde een zwart rouwstuk voor op de kist. Zwart had een grote rol gespeeld in het leven van de man zoals ook bleek uit zijn subcultuur muziekkeuze en de hele scene waar hij van hield. Met zwarte bloemen voor zijn overlijden zou de cirkel van zijn leven rond zijn.

De tekst gaat hieronder verder.

Ongebruikelijk rouwarrangement

Caroline zocht contact met bloemengroothandel Van der Vijver, die een van de leveranciers is van 't Kroontje. Na gezamenlijk overleg kwamen er een aantal bijzondere bloemen naar het Damplein. Onze onvolprezen bloemiste Wieke verwerkte de bloemen in een buitengewoon uniek rouwarrangement. In het rouwbloemstuk op de kist zit onder meer zwarte calla verwerkt, beter bekend als Aronskelk, verschillende takken, Eucalyptus limonium, zantedeschia en rozen. Op een enkele plek in het bloemstuk piept een rode roos op en lijkt het alsof nieuw jong en fris groen boven de donkerte uitkomt.

 * Bloemisterij 't Kroontje gaat uiterst zorgvuldig om met privacy. Voor dit artikel en de foto's kregen wij toestemming van de familie.